31.8.09

Sant Felix '09

Ahir vm viure una de les diades més esperades de cada any, i com no podia ser d'altre forma, hi va haver per tots els gustos, començarè amb Vilafranca, com sempre, va estirar una mica més el braç que la maniga, però quan tens la màniga tant llarga, tens molts recursos, i saben aixecar-se despres d'una caiguda, i el ventall de castells que dominen és molt gran, per tant, tot i no assolir tots els objectius, van fer una gran diada (magnífica haguès estat si haguèssin assolit tots els objectius).

S'ha de dir, que són els únics que es poden plantejar 4 gammes extra en una Diada, i que és obvi que no sempre els hi pot sortir... Per començar, un 4d9fa, marca de la casa, més treballat que els d'anys anteriors, però clar, el pilar no es el mateix, i així el van fer més "humà", més treballat. Segona ronda, 3d10fm (no enganyaré a ningú, el principal motiu pel que vaig anar-hi). El fet d'actuar a casa, et dóna la llibertat de demanar l'ajuda a la plaça, inclús arribant a fer una mica de xantatge emocional a aquells que dubtaven si entrar o no, d'altres, amb un "no gràcies", en vam tenir suficient. Penso que l'anarquia de la pujada del folre va ser la clau, de totes formes, no penso que hagues arribat massa més lluny, fet que em fa reflexionar: com ho van fer els Minyons? 2 cops? En ronda de repetició 2d9fm, espectacular! dels millors que els hi he vist. 3a ronda, intent de 3d9fa, que va evidenciar els problemes que havien tingut amb el 4, però amb una estructura més complicada, casi carreguen el 3, i si ho arriben a fer potser si que el puntet més que et dona l'aleta, haguèssin carregat el pilar, però ja hauriem vist... torna la pregunta: com s'ho van fer els Minyons? Finalment, 4d9f tranquil, peu desmontat de p8fm i intent de p7f, al final se'ls hi va girar l'actuació una mica, però penso que han d'estar satisfets.

Pel que fa a Minyons, sembla que les últimes caigudes els ha deixat força tocats, haurem d'esperar com acaben la temporada, encara tenen Girona i una gran actuació a Terrassa, així que haurem d'esperar...

La Joves com era d'esperar, l'objectiu era el 5d9f, i aquest cop només va quedar com a carregat, tot i que tenia bona pinta a la descarregada, l'actuació la van completar amb el 3d9f i el 2d8f, i un intent de 4d9f. En aquesta ocasió penso que s'ha de ser crítics amb lactitud de la Joves, ja que va estar pràcticament 1h per montar la pinya del 4d9f (amb els 3 peus, fet que no podem criticar, perquè és un dret de les colles que actuen), però crec que tothom sap on va a un castell així, i en una Diada de la importancia de Sant Felix. La Joves, per mi va trencar el ritme de l'actuació, fet que no treu mèrit als castells realitzats.

Finalmet, la Vella, per mi la gran sorpresa i guanyadora de la Diada, tant en puntuació final (3 castells + Pilar) com moralment, sortida de 3d9f, no semblava la Vella. A segona ronda el 2d9fm, que semblava impossible fa 15 dies, va ser molt bo, es va girar una mica, pero paradet tot ell, amb la descarregada es va veure que tenien ganes de més, i el 4d9f de la tercera ronda (totalment diferent al del Firagost) va deixar entreveure que anirien a pel p8fm, i així va ser, un recital del quart i de les manilles, i un treball generòs del folre, i sobretot de la pinya.


Sembla ser, que el Qd9, no va ser gens bó, com era d'esperar, i que hi va haver declaracions per part d'algun casteller dient 4 veritats, a veure si això els fa espavilar, a veure si escolten les crítiques del món casteller, perque no volem perdre un espai a la televisió (ni a cap mitjà de comunicació), però si que volem que aquest espai sigui de qualitat, i de TOT el món casteller, no només del G-4, ni del G-10, i que els punts no són el més important, i que les actuacions no són els 3 millors castells, sinó que són de 3 castells, i la ronda de pilars...

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que grande Vilafranca!!!
No estaban muertos, que estaban de parrada....

Anònim ha dit...

Ni lo están ni lo estuvieron
23 S.Tecla aver que passá


Sergio

Anònim ha dit...

Ja fa temps que tots comentem el mateix: que aquests del Quarts de nou estan perdent el nord. Com tu has dit, volem un programa de qualitat i de TOOOOT el món casteller.
Ara tots hem de continuar el que ha començat el Ramon Codinas dels Minyons. Quin crak!!
Escrivim a tot arreu, començant per la web del Quarts de nou, i fem-los saber el que pensem i el que creiem que es mereix el món casteller. Ara és el moment. Aprofitem-lo o ens passarà de llarg!!

Anònim ha dit...

Gora vella