13.10.09

Estaran contents al País Basc?

Em sorgeix el petit dubte de si els nostres bons amics del nord, estaran contents amb l'actual govern que tenen, format pel PSOE-PP. Despres de les últimes eleccions con el PNV va ser derrocat per les forces espanyolistes, i on sembla que tots els moviment d'Ibarretxe van afectar de forma considerable al seu partit, potser d'una forma excessiva, vistes les conseqüències.

No només ho dic perque va deixar de dirigir el territori una força nacionalista, i no només perque ahir "Dia de la Hispandad" (Dia on, en general, els estats que ho celebren i tenen forces militars mostren tot el seu potencial, com si l'ensenyessin i diguessin "Aqui yo, y mi miembro, que pasa?") hi va fer acte de presencia, per primera vegade des de que es celebra aquest dia, un conseller del govern Basc.

Per tots es conegut, o ens sona, que el concert econòmic basc és molt millor que el català, diriem que la negociació es fa a Vitoria, enlloc de a Madrid com el cas de Catalunya, i per tan, fins ara, sempre han tingut la paella pel mànec, i sino s'arribava a un acord, el govern basc no tenia obligació de donar diners a Madrid, resultat? els governants de la capital es baixaven els pantalons, i tragaven, a la inversa que els catalans, pobres de nosaltres, representats per Montilla&Associats (mai millor dit), van allí a tragar... o no tragar, perquè de moment no tenim finançament, que potser és pitjor i tot!!! Ara suposo que amb la idea del PSOE de que totes les comunitats siguin iguals (del PP no cal parlar) i totes aquestes coses que diuen, el Pais Basc perdrà diners en la operació... ara alguns potser veuen la situació de forma diferent, i el vot de càstig que van fer en el seu dia contra el PNV, se'ls hi ha girat en contra...

Coses com aquesta, doncs les referents a la llengua, a les manifestacions amb aires nacionalistes, QUE LA SELECCIÓ ESPANYOLA JUGUI A SAN MAMÉS!!!,... en fi.

Segurament, el problema Basc, es que no hi ha una alternativa forta (i deslligada al radicalisme) nacionalista al PNV, al contrari que el cas català, que sempre pots passar del centre-dreta-catòlic a l'esquerra-tonta que tenim... en fi, no se que es pitjor... si la tonteria o el centrecatolicisme...


Pd. ho tinc bastant clar, però no em vull mullar... no encara!