10.6.10

Baixar sous, o quedar-se sense feina?

Sigui dit per endavant, sóc fill de funcionaris.

El debat està al carrer, la vaga de funcionaris d'aquesta setmana (amb diverses opinions del seguiment, com no podia ser d'altre forma... this is spein!) va destapar el tarro de les essències, ha servit com a referent per convocar una vaga general?

Avui el govern ha trencat tota negociació amb la Patronal (a sou del govern) i els Sindicats (pagats pel govern), i prendrà mesures sense l'acord dels (mal) anomenats agents socials. Ni uns contents, ni d'altres contents, ni uns cedeixen, ni els altres tampoc. No anem bé, la situació actual és de baixar-se els pantalons (veus, aquí Laporta faria una gran feina, i més a un aeroport) i cedir, cedir en benefici de tothom. Clar que et pagaran menys quan et fotin fora, però almenys et podran fotre fora, voldrà dir que has tingut feina, i que has pogut viure una mica de forma decent, i no viure amb un subsidi que té data de caducitat, i que no et porta a enlloc, perquè clar, n'hi ha que no accepten qualsevol feina...

D'altre banda, està la por (justificada) que tot i això, no es segueixi contractant a gent, cert, potser durant un temps, l'atur puja (amb finiquitos més baixos) però a vegades per tirar endavant, s'ha de retrocedir.

Des del meu punt de vista, el problema no està en el mercat laboral (tot i que a la península ibèrica i les illes, no s'és de treballar amb ganes, me estan estresando), està en el mercat financers... quan l'economia s'hagi recuperat una mica, tornaran els especuladors, els bancs treuran els papers de les hipoteques, i pan para todos!!

Pel que fa als funcionaris, si bé és cert que han aprovat unes oposicions (de menor o major dificultat), tenen feina per tota la vida, i si no gastes més del que cobres (un altre gran problema d'aquí, estirar més el braç que la màniga), durant un temps et pots apretar el cinturó. S'ha de ser una mica solidari.

Això si, els polítics, els enxufats (càrrecs de confiança que n'hi diuen), i demés que els envolten, que es baixin els sous, siguin valents, i prenguin decisions que ens facin sortir de la P*** CRISIS!!! menys parlar, menys debatre, menys sopars, menys criticar, i més sumar, més treballar, i més predicar amb l'exemple...

Està clar que jo preferiria que em baixessin el sou, a quedar-me sense feina (en el cas de tenir-la).